Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum

 A Házhoz megy a Zenede könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével. Az országjáró turnét a Nemzeti Kulturális Alap szakmai illetve anyagi támogatásával az elmúlt 9 évben 28.000 általános iskolás és középiskolás gyermek láthatta.

Nagy öröm számunkra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma  és a Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt támogatásban részesítette a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrumot a Házhoz megy a Zenede-Rocklegendák elnevezésű oktatási program kistérségi előadásainak megvalósítása céljából. A programhoz társul a Hangszert a Kézben nagy sikerű vándorkiállítás és a jelen turnéban együttműködve létrehozza a “mini Hangszert a Kézbe” hangszersimogatót.                                                                A projekt időszak 2021. 11. 01 - 2022. 04. 31. időszakban. 

Az ingyenes előadásokra a bordasjozsef@gmail.com címen lehet jelentkezni művelődési intézményeknek, iskoláknak. 

Megynyitotta kapuit a MűvészVölgy Kúria!
Kapolcs egyik ikonikus épülete, a Kuthy-kúria 2020-ban kívül-belül megújul, hogy csupa izgalmas újdonsággal és meglepetéssel találkozhasson majd minden kapolcsi és az ide látogató vendégek. 
 
A MávészVölgy Kúrja felkérte Bordás Józsefet az Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum művészeti vezetőjét, hogy hozzon létre egy 10 részes hangszertörténeti bemutatót és hozzá tartozó hangszersimogatót. 
A vasárnap délutáni közös zenélések célja, hogy a gyermekeknek bemutassuk az élőzene adta örömöket és ösztönözzük a hangszeren tanulásra a Kapolcs és környékén élő fiatalokat. 
 
Bővebb információk a MűvészVölgy Kúria web oldalán: 
 
2021.09.12.  16.00 Ismerkedés a Latin-amerikai ritmusokkal és ütőhangszerekkel. 
 
Leírás: A latin-amerikai ütőhangszerek kialakulásának története, közösségi dobolás, hangszersimogató.
 
Facebook esemény: https://fb.me/e/1aAASXS5V
 
Kapolcsra megy a Zenede!
 
 
2021.09. 26-án , vasárnap Zoltán Nagy lesz Bordás József vendége a MűvészVölgy Kúria hangszerbemutató előadás-sorozat keretein belül, ami a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum legújabb projektje.
 
 
Kapolcsra megy a Zenede!
 
2021.10.02. A hangszál mint hangszer, az ének a könnyűzenében címmel tart előadást Baricz Gergő!
 
Történeti áttekintés, közös énekóra, örömzene 15.00-tól a MűvészVölgy Kúria előadótermében.
Az éneklés technikája a könnyűzenében és a hangszálunk különböző zenei stílusokban betöltött szerepe. 
Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum 3. kapolcsi előadása. 
 
Kapolcsra megy a Zenede!
 
Kapolcsra megy a Zenede 4.!
Október 24-én 15:00-kor Gergely Tar tart előadást a flamenco ritmusokról és Pirók Zsófi Flamenco fogja interpretálni a műfaj tánclépéseit.
Gyertek el és legyetek részese a mediterrán életérzésnek.
A programot a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum vezetője, József Bordás vezetésével valósítjuk meg.
MűvészVölgy Kúria
 
 
Kapolcsra megy a Zenede!
 
Kapolcsra megy a Zenede 5. előadás!
A nagyszerű zongorista Zoltan Csery Jr. fog vasárnap előadást tartani a zongora és a szintetizátor fejlődéséről.
A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum, Kapolcsra megy a Zenede 5. előadása 2021. november 7-én 15.00-tól ingyenesen látogatható. https://www.facebook.com/muveszvolgykuria/posts/407423767528568 
 
 
Kapolcsra megy a Zenede!
 
 
 Kapolcsra Megy a Zenede 6!
2021.11.14-én vasárnap, 11.00-tól afrikai ütőhangszer bemutatót és élménydobolást tartunk, a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum szervezésében. Bordás József vendége ezúttal Fehér Károly lesz. Várunk mindenkit nagy szeretettel.
Az esemény ingyenesen látogatható a MűvészVölgy Kúriaban.
Kapolcsra megy a Zenede!