Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Petőfi Kulturális Ügynökség együttműködésében létrejött Térségi Kulturális Szolgáltatás programsorozat részeként valósul meg a Petőfi program, 2024.02.13-05.28. időszakban. A 45 településen, 8249 fő általános és középiskolában tanuló gyermek vett részt az interaktív könnyűzenei ismeretterjesztő előadásokon. 

A zenei missziónk 2009-es fennállása óta, 226707 gyermek vett részt az interaktív könnyűzenei előadásainkon. 

A programot a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósítjuk meg. Együttműködő partnerünk: YAMAHA Music 

Kapcsolódó cikk: https://kultura.hu/hungariara-bugizik-a-gyereksereg-aztan-ac-dc-dalokat-enekelnek-teli-torokbol/  

Fotótár: https://www.facebook.com/hazhozmegyazenede/photos_albums 

 

    

 

 

 

 

2024-ben is Házhoz megy a Zenede!

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum Kárpát-medence turnéján, 2023.09.11.2024.02.12. időszakban,
74 előadáson, 18458 gyermekhez vitte el  a Rock-Legendák és a Pop-Legendák könnyűzenei ismeretterjesztő előadásait.
 
A program általános és alapvető célja a könnyűzene élő zenével, hangszereken való valós idejű zenei interpretálása és értékteremtő mivoltának bemutatása, a fiatalok zenei érdeklődése kialakulásának és fejlődésének elősegítése, illetve a hangszeres játék tanulásának ösztönzése.
A produkció szerves része a hangszersimogató, ahol a gyermekek a könnyűzene hangszereit próbálhatják ki.

 

  

 

Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum kistérségi jelenlét!

Véget ért a Házhoz megy a Zenede kistérségi jelenlét turnénk.
A Petőfi Kulturális Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, 4 hónap alatt, 37 településen jártunk, ahol 60 előadáson, 13392 gyermek vett részt.
Hatalmas élmény volt a csillogó szemű gyermekeknek bemutatni a könnyűzene legendás művészeit és a hangszersimogatón testközelbe hozni a rock zene hangszereit.
A Zenede csapata nem egy zenekar, hanem egy család, egy produkció aminek zenei missziója van.
Szeretnénk köszönetet mondani a pedagógusoknak, a művelődésszervezőknek, polgármestereknek és képviselőknek akik segítették a munkánkat. Az intézmények munkatárainak, a szállásadóknak és éttermeknek, hogy kellemesen telt a turné minden pillanata.
A turné Erdélyben folytatódik!
Nagyon fontosak számomra az erdélyi magyarok, így 2 év pandémia halogatás után, május 9-én egy nagyszabású, 15 napos 30 előadásból álló turnéra indulunk az EMMI, Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és az RMDSZ együttműködésével.

 

 

A Házhoz megy a Zenede könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével. Az országjáró turnét a Nemzeti Kulturális Alap szakmai illetve anyagi támogatásával az elmúlt 9 évben 28.000 általános iskolás és középiskolás gyermek láthatta.

2022-ben is Házhoz megy a Zenede!
 
Nagy öröm számunkra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásában a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum szervezésében a Házhoz megy a Zenede-Rocklegendák elnevezésű oktatási program kistérségi előadásai megvalósulnak. Az interaktív előadássorozatot és hangszersimogatót 2021. 11. 01 - 2022. 04. 31. időszakban hozzuk létre 37 alkalommal, 60 előadás keretében.

Az ingyenes előadásokra a bordasjozsef@gmail.com címen lehet jelentkezni, művelődési intézményeknek, iskoláknak. 

Arculati elemek, plakát letölthető: https://drive.google.com/drive/folders/1o44FLscE93pfvaFCBFeuOVTvSlT090ge?usp=sharing 

 Ftóalbum: https://www.facebook.com/hazhozmegyazenede/photos_albums 

 Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum kistérségi jelenlét!

 

 

 

  

Megynyitotta kapuit a MűvészVölgy Kúria!
Kapolcs egyik ikonikus épülete, a Kuthy-kúria 2020-ban kívül-belül megújul, hogy csupa izgalmas újdonsággal és meglepetéssel találkozhasson majd minden kapolcsi és az ide látogató vendégek. 
 
A MávészVölgy Kúrja felkérte Bordás Józsefet az Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum művészeti vezetőjét, hogy hozzon létre egy 10 részes hangszertörténeti bemutatót és hozzá tartozó hangszersimogatót. 
A vasárnap délutáni közös zenélések célja, hogy a gyermekeknek bemutassuk az élőzene adta örömöket és ösztönözzük a hangszeren tanulásra a Kapolcs és környékén élő fiatalokat. 
 
Bővebb információk a MűvészVölgy Kúria web oldalán: 
 
Programjaink, előadásaink???????????????????