Házhoz megy a zenede NKA Turné

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum az iskolák, művelődési központok mellett, a fesztiválokon is tart ismeretterjesztő zenetörténeti előadásokat. Célunk a minőségi élőzene és a hangszeren való tanulás népszerűsítése.
A programot kiemelten támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Érdeklődni lehet: 06309-756-843 bordasjozsef@gmail.com

Házhoz megy a Zenede Turné 2021.

 

 

 

 

 

Házhoz megy a Zenede 2020. őszi turné!

Magyarországon a tavaszi időszakban elmaradt előadásainkat 2020. szeptember és december időszak között pótoljuk.

A határon túli turnét bizonytalan időre elhalasztjuk, de szándékaink szerint 2021 elején szeretnénk megvalósítani. 


 https://drive.google.com/drive/folders/1JovSEbqjJiWu2I3NQMPGzA0g2dx6u8gT?usp=sharing Technikai rider és a turnéplakát letölthető innen: 

2020. Házhoz megy a Zenede                                             Kárpát-medence Turné

Elindult a 2020-as Házhoz megy a Zenede Kárpát-medence Turné!

A Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával 23 település gyermekeinek mutatjuk be a Rocklegendák előadásunkat. A rendhagyó énekóra a hazai és a nemzetközi rock zene fejlődését mutatja be délutáni 60 perces előadásban. Az esti előadásokon a felnőtt közönség számára 90 perces műsoridőben interaktív koncertet adunk. Az erdélyi turné stratégiai partnere az RMDSZ. 

 A Romániát is érintő vírusos fertőzések és az erre vonatkozó Román oktatási minisztériumi ajánlás alapján  a Házhoz megy a Zenede szervezői csapata az RMDSZ valamint az oktatási intézmények javaslatára és együttműködésével  későbbi időpontra halasztja el a program összes településén meghirdetett eseményét
Hamarosan megjelennek az új időpontok és a Facebook oldalunkon is tájékoztatást adunk.

  Videók, fotók, részletes tudnivalók a produkció Facebook oldalán találhatóak meg: https://www.facebook.com/hazhozmegyazenede/

"> 

   

 

  

 

 

"> 

 A 2020-as turné elmaradt előadásai:

 

  

Házhoz megy a Zenede-Rocklegendák 2019-es Országjáró Őszi Turné!

Indul a Házhoz megy a Zenede-Rocklegendák Turné!

A Nemzeti Kulturális Alap, Könnyűzenei Kollégiumának támogatásával újabb 10 településre látogat el a zenei ismeretterjesztő program. A hazai és a nemzetközi rock zene fejlődését mutatjuk be a 8-18 év közötti gyermekek részére. Célunk a hangszeren való tanulást ösztönözni és az élőzene adta örömök és lehetőségek világába bevezetni a fiatalokat. Kiemelt célunk megismertetni a tanulókat a könnyűzenei hagyományokkal, a mult és a jelen ikonikus művészeinek bemutatásával.

- Bordás József művészeti vezető, dob
- Baricz Gergő, ének-gitár
- Nagy Zoltán, gitár
- Megyaszay István, basszusgitár
- Kondella Krisztián, tour maneger
- Varga Marci, színpadmester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Házhoz megy a Zenede-Rocklegendák 2019.02-05. Országjáró Turné

 2019. februárjában indul 2. országjáró turnéra a Házhoz megy a Zenede oktatási program. Az elmúlt 6 évben 50 településen, 150 előadásban mutattuk be a 20. század könnyűzenéjének fejlődését 25.000 gyermek számára. A Nemzeti Kulturális Alap Zenei Kollégiumának támogatásával Bordás József, a Zenede művészeti vezetője a 2019-es évben a nemzetközi és a hazai rock zene fejlődését mutatja be a 8-18 év közötti gyermekek részére. A rock&roll, blues, beat, blues-rock, progresszív rock, southern-rock, punk, hard-rock, heavy-metal, glam-rock, glam-metal, trash-metal stílusait 60 perces előadásban mutatjuk be, úgy, hogy a háttérben projektor kivetítőn az elhangzott művek előadóinak koncertfilmjei láthatóak.

 A rocklegendák turné művészei:

-Bordás József, dob, művészeti-vezető

-Baricz Gergő, ének

-Nagy Zoltán, gitár

-Megyaszay István, basszusgitt

 Facebook: https://www.facebook.com/pg/hazhozmegyazenede/photos/?tab=album&album_id=2664286703582258

MTVA M5 csatorna interjú:

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

"> 

 

A Házhoz megy a Zenede oktatási programot 2012-ben hoztam létre. Azóta a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával folyamatosan tartunk előadásokat országszerte és határon túli magyarlakta településeken.
Az elmúlt időszakban 50 településen, 160 előadáson összesen 26.000 gyermek vett részt. 
A rendhagyó énekórát a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósítottuk meg az elmúlt hat évben. 2018-ban Artisjus Zenetanári Díj kitüntetéssel jutalmazták eddigi munkásságomat aminek a Zenede igen fontos része volt.

Házhoz megy a Zenede Turné 2018. őszA Nemzeti Kulturális Alap támogatásában folytatódik az országjáró turné. Újabb tíz városba látogat el a Zenede stábja. Farkas Zsolt az előző turné énekese sikeres felvételt nyert az angliai Leeds College of Music főiskolába, így a jelen turnéban Nádor Dávid ének-művész fog közreműködni. A rendhagyó énekóra falvakba, kisvárosokba látogat el és hozzávetőleg 6000 gyermek láthatja az előadást. A turnéról készült fotókat és videókat a Házhoz megy a Zenede Facebook oldalán folyamatosan közzétesszük:   

https://www.facebook.com/pg/hazhozmegyazenede/photos/?tab=album&album_id=2451255834885347