Házhoz megy a Zenede Online Oktatóanyag

Tisztelt Pedagógusok!

Készítettünk egy 10 részből álló sorozatot a rock zene fejlődésének történetéről. Az oktatósorozat célja, hogy segítse az online ének-zene órák megtartását és 8-10 perces kisfilmekkel közelebb hozza a gyermekeket a könnyűzene tanulásához, annak történeti megismeréséhez. 

Javasoljuk, hogy egy adott rész levetíse után a videó tartalmát csoportos online óra keretében beszéljék meg és a szaktanárok saját gondolataikkal, élményeikkel bővítsék ki. A pandémiát követően az előadás színházban, művelődési házakban való országos turnéja folytatódik. További információkért, segédanyagokért keressék Bordás József művészeti vezetőt +36309756843

Az online oktatóanyaghoz ingyenesen jár egy pdf. segédanyag amiben részletesen, taglalva van a program és a tanároknak a témakörökhöz kapcsolódó kérdéseket és a hozzá tartozó válaszokat  ajánlunk az oktatáshoz. Az ingyenes mellékletet igényelheti a bordasjozsef@gmail.com címen. 

A teljes sorozat ingyenesen megtekinthető, átvehető a linkre kattintva: 

https://youtube.com/playlist?list=PLTjY_662-fOYp4NIC7lxw228nrzEb7HIu

 

 A Házhoz megy a Zenede oktatási programot Bordás József hozta létre 2012-ben.

Az előadás célja bemutatni a könnyűzene fejlődését, emléket állítani a könnyűzene műfajteremtő nagyjainak és ösztönözni a fiatalokat a hangszeren való játékra.
Az online oktatófilm célja a zenei fejlesztés elősegítése, a hangszeren tanulás ösztönzése és a könnyűzene élő zenével, hangszereken való valós idejű zenei interpretálása és értékteremtésének bemutatása, átadása.
Az oktatófilm a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program támogatásával valósult meg. Együttműködp partnerünk a petőfi Irodalmi Ügynökség. 
 
Közreműködtek:
József Bordás - dob, művészeti vezető
Baricz Gergő
- ének, gitár
Nagy Zoltán - gitár
Megyaszay István - basszusgitár
Monori Gergő- hangmérnök
Szőr Ölivér - operatőr
 
Extra tartalom: 
 
Baricz Gergő az éneklés rockzenében való fejlődéséről tart előadást és Zoltán Nagy a gitár szerepét elemzi a műfajban.